Rektörümüz Prof. Dr. Seyit AYDIN İstiklal Marşımızın kabulünün 93. yıl dönümü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. AYDIN mesajında; devletimizin ve ulusumuzun bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilişinin 93. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşadığını belirtti.

AYDIN: “İstiklal Marşımız, tarih sahnesinden kaldırılmak istenen bir milletin, hangi değerlere sarılarak bu mukaddes mücadeleyi kazandığını gösteren belgedir.

Anadolu'nun birçok şehrinin işgal altında kan ağladığı zamanlarda Milletimiz; kadınıyla, çocuğuyla, cephedeki askeriyle ülkesi için ağır şartlar altında bir avuç toprağını kaybetmemek için şanlı mücadeleler vermiştir. Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY o günlerde Türk milletini cesaretlendirmek ve duygularını harekete geçirmek üzere İstiklal Marşı'nı yazmıştır.

İstiklal Marşı, Türk Milleti'nin kurtuluşuna ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna gidilen yolda Mehmet Akif Ersoy'un kalemiyle Türk Milletinin yüreğinden haykıran ses olmuştur. Büyük şairimiz ERSOY ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ dediğimiz zamanda İstiklal Marşı’nı yazarak kahramanlığın ve kurtuluş mücadelesinin ebedi anıtı olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle Kastamonu Üniversitesi olarak Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u Anma Gününde; İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 93. yıl dönümünü kutlayarak, milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u ve bütün İstiklal kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyoruz." dedi.